Wanneer vervang je een autoruit?

Heel simpel gezegd je vervangt een voorruit als deze niet meer te repareren is. Dit kan zijn als de schade te groot is om te repareren, de ruit verbrijzeld is of als de locatie van de schade het zicht belemmerd.

Doorrijden met een beschadigde  voorruitruit waarbij het zicht belemmerd wordt is onveilig. Daarnaast, als een scheur  is vertakt, bestaat de kans dat de auto afgekeurd wordt tijdens de APK-keuring. In dergelijke gevallen is het van belang om de autoruit te vervangen.

 

Waar bestaat een autoruit uit?

Een voorruit bestaat uit gelaagd glas. Een gelaagde autoruit bestaat uit 2 lagen glas die samen met een laag folie ertussen tot een geheel gemaakt is. Als er een steentje op uw voorruit terechtkomt dan scheurt de ruit en ontstaat er een ster die vaak te repareren is. Maar als u hier te lang mee door blijft rijden kan deze ster uitscheuren.

Een zij of achterruit schade wordt vaak veroorzaakt door inbraak, vandalisme of een ongelukje. Deze ruit scheurt niet maar verbrijzelt in de meeste gevallen. Dus indien u schade heeft aan uw zij- en of achterruit betekent dit vrijwel altijd dat u deze moet laten vervangen

Is uw autoruit aan vervanging toe?

Vermoedt u dat uw autoruit aan vervanging toe is? Dan bel ons gerust en we maken vrijblijvend een prijsopgaaf voor u indien u alleen WA verzekerd bent Wij zijn 24/7 bereikbaar via 0800-1246.

Als de schade kleiner is dan een 2 euromuntstuk  dan kunnen we het vaak voor uw repareren wat goedkoper is en dit wordt in vele gevallen gedekt door uw verzekering.

Wilt u hier meer over weten neem gerust contact met ons op.