Bel ons: 0800-1246
GlasGarage Beoordelingen 9,3 / 10  - 5592 klanten
Voorruit vervangen, ruitvervanging, autoruit vervanging

Wat kost een autoruit vervangen?

Wat kost een nieuwe autoruit? Het antwoord op deze vraag kunnen we helaas niet 1, 2, 3 vertellen. De kosten voor het vervangen van een autoruit zijn namelijk afhankelijk van het automerk, type en de ruit die gebruikt is. Op deze pagina leest u hoe GlasGarage de prijs bepaalt.

Kosten autoruit vervangen

De GlasGarage specialisten geven u vooraf een heldere prijsopgave. Deze is van een aantal factoren afhankelijk:

Is vervangen nodig? 

Bij GlasGarage geldt: repareren als het kan, vervangen als het moet. Hier hebben we een vuistregel voor. Is de ster of het barstje in de voorruit groter dan een muntstuk van 2 euro? Dan moet de voorruit vervangen worden. Een achterruit of zijruit moet altijd vervangen worden bij schade. De exacte kosten zijn ook afhankelijk van het type autoruit. Hiervoor stellen onze specialisten u een aantal extra vragen. Heeft u bijvoorbeeld een auto met een verwarmbare voorruit? En is er sprake van gelaagde zijruiten? Dit heeft allemaal invloed op de totale kosten.

Hoe bent u verzekerd? 

Wanneer de autoruit vervangen moet worden kan, afhankelijk van uw verzekerings- of leasemaatschappij, een eigen risico gelden. Raadpleeg voor de zekerheid de polisvoorwaarden van uw verzekering. We zetten de meest voorkomende voorwaarden hieronder op een rijtje:

WA verzekerd

Een autoruit vervanging wordt niet vergoed, de kosten zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvende prijsopgave.

WA beperkt casco verzekerd

Voor een ruitvervanging betaalt u meestal een eigen risico van een vooraf vastgesteld bedrag.

WA volledig casco verzekerd

Een ruitvervanging wordt meestal vergoed.

Hoe betaalt u voor ruitschade?

Bent u verzekerd voor ruitschade? Dan handelen wij alles direct af met uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft niets voor te schieten of te declareren. Wel zo handig toch! Wanneer u WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, ontvangt u een factuur die u kunt afrekenen bij de vestiging. Bent u WA verzekerd en wilt u meer weten over de kosten? Vraag dan vrijblijvend een WA prijsopgave aan.

Prijsopgave aanvragen

De specialisten van GlasGarage nemen graag een aantal vragen met u door om de prijs te bepalen. We vertellen u daarna exact wat het gaat kosten en of uw verzekerings- of leasemaatschappij de kosten dekt. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem contact met ons op via de knoppen hieronder. 

Klant, balie, monteur, medewerker, garantie, garantiebewijs