Met ruim 90 vestigingen altijd dichtbij en 24/7 bereikbaar

Bel ons GlasGarageBel ons GlasGarage

Wat kost een autoruit vervangen?

Wat kost een nieuwe autoruit? Het antwoord op deze vraag kunnen we helaas niet meteen in één prijs presenteren. De kosten voor het vervangen van een voorruit, zijruit of achterruit zijn namelijk afhankelijk van het automerk, type en de ruit die gebruikt is. Op deze pagina leest u hoe GlasGarage de prijs bepaalt.

Beoordeel uw autoruitschade en maak direct een afspraak

Autoruit vervangen: prijs en procedure

De GlasGarage specialisten geven u vooraf een heldere prijsopgave. Deze is van een aantal factoren afhankelijk:

1. Is vervangen nodig?

Bij GlasGarage geldt: repareren als het kan, vervangen als het moet. Hier hebben we een vuistregel voor. Is de ster of het barstje in de voorruit groter dan een muntstuk van 2 euro? Dan moet de voorruit vervangen worden. Een achterruit of zijruit moet altijd vervangen worden bij schade. De exacte kosten zijn ook afhankelijk van het type autoruit. Hiervoor stellen onze specialisten u een aantal extra vragen. Heeft u bijvoorbeeld een auto met een verwarmbare voorruit? En is er sprake van gelaagde zijruiten? Dit heeft allemaal invloed op de totale kosten.

2. Hoe bent u verzekerd?

Wanneer de autoruit vervangen moet worden kan, afhankelijk van uw verzekerings- of leasemaatschappij, een eigen risico gelden. Raadpleeg voor de zekerheid de polisvoorwaarden van uw verzekering. We zetten de meest voorkomende voorwaarden hieronder op een rijtje:

WA verzekerd?

Een autoruit vervanging wordt niet vergoed, de kosten zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvende prijsopgave.

WA beperkt casco verzekerd?

Voor een ruitvervanging betaalt u meestal een eigen risico van een vooraf vastgesteld bedrag.

WA volledig casco verzekerd?

Een ruitvervanging wordt meestal vergoed.

Hoe betaalt u voor ruitschade?

Bent u verzekerd voor ruitschade? Dan handelen wij alles direct af met uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft niets voor te schieten of te declareren. Wel zo handig toch! Wanneer u WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, ontvangt u een factuur die u kunt afrekenen bij de vestiging.

Kwaliteit gegarandeerd

GlasGarage geeft levenslang garantie op werkzaamheden.

Direct een prijsopgave?

De specialisten van GlasGarage nemen graag een aantal vragen met u door om de prijs te bepalen. We vertellen u daarna exact wat het gaat kosten en of uw verzekerings- of leasemaatschappij de kosten dekt. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem contact met ons op, of maak direct een afspraak en kom langs in één van onze vestigingen. Met zoveel locaties is er gegarandeerd eentje in de buurt.

Niet alleen voor de prijs naar GlasGarage
GlasGarage helpt u weer snel veilig de weg op. Welke auto en wat voor schade u ook heeft.

24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
Bij spoedgevallen zijn we  ieder uur van de dag bereikbaar. Zo helpen we u altijd met een snelle (tijdelijke) oplossing.

Altijd in de buurt
Met ruim 90 vestigingen door heel Nederland zijn we altijd in de buurt. Van Appingedam tot Zierikzee.

Ook op locatie
Wilt u niet met schade de weg op? Wanneer het weer het toelaat en uw verzekerings- of leasemaatschappij akkoord geeft, repareren wij ook op locatie. GlasGarage staat voor de beste kwaliteit daarom adviseren wij dan ook om een reparatie óf vervanging in een geconditioneerde ruimte te laten plaatsvinden.

Alles geregeld
We regelen alles: ook het contact met uw verzekeraar of leasemaatschappij.

Perfect resultaat
Een perfect resultaat is bij GlasGarage gegarandeerd. We gebruiken alleen ruiten en kitten die autofabrikanten zelf ook gebruiken.

Levenslange garantie
Daarbovenop krijgt u levenslange garantie op montagefouten.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om ruitschade te laten herstellen?

De kosten van ruitschadeherstel hangen af van verschillende factoren. Allereerst is het van belang om te weten of en hoe u verzekerd bent voor ruitschade. Daarnaast hangt het af van het soort ruitschade en welke ruit hersteld dient te worden.

Hoe betaal ik nadat het ruitherstel heeft plaatsgevonden?

Als u verzekerd bent voor ruitschade, handelen wij alles af met uw verzekeringsmaatschappij. Als u alleen WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, dan ontvangt u een factuur die u dient af te rekenen bij de vestiging.

Hoe ben ik verzekerd?

Een WA-verzekering, waarmee schade die u heeft veroorzaakt bij iemand anders vergoed wordt, is in Nederland voor elk motorvoertuig verplicht. Of u een aanvullende verzekering heeft, kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon of nakijken in uw verzekeringspapieren. De vestiging van uw keuze kan u helpen bij uw verzekeraar na te gaan in hoeverre ruitschadeherstel in uw geval wordt vergoed.

Weet waar u aan toe bent.

De specialisten van GlasGarage nemen een aantal vragen met u door. Dat kan telefonisch, kom langs of maak een afspraak. U verkrijgt op deze manier inzicht of de ruitschade in het algemeen gedekt wordt door uw verzekerings-/leasemaatschappij.