Kosten autoruitreparatie

Met ruim 90 vestigingen altijd dichtbij en 24/7 bereikbaar

Bel ons gratis button GlasGarageBel ons gratis GlasGarage

Wat kost een autoruit repareren?

Sterretje in je voorruit? Wat kost het om dit te laten repareren? Helaas kunnen we u het antwoord op deze vraag niet zo 1, 2, 3 vertellen. Bij een reparatie gaat het o.a. om de locatie en de grootte van de ster. Op deze pagina leest u hoe GlasGarage de prijs bepaalt.

Beoordeel uw autoruitschade en maak direct een afspraak

Autoruitreparatie/Sterreparatie: prijs en procedure

De GlasGarage specialisten geven u vooraf een heldere prijsopgave. Deze is van een aantal factoren afhankelijk:

1. Is reparatie mogelijk?
Bij GlasGarage geldt: repareren als het kan, vervangen als het moet. Een voorruit kan soms gerepareerd worden. Hier hebben we een vuistregel voor. Is de ster of het barstje in de voorruit kleiner dan een muntstuk van 2 euro? Dan kan de schade vaak gerepareerd worden. Een achterruit of zijruit moet altijd vervangen worden bij schade. De exacte kosten zijn ook afhankelijk van het type autoruit. Hiervoor stellen onze specialisten u een aantal extra vragen. Heeft u bijvoorbeeld een auto met een verwarmbare voorruit? En is er sprake van gelaagde zijruiten? Dit heeft allemaal invloed op de totale kosten.

2. Hoe bent u verzekerd?
In geval van autoruit reparatie betaalt u meestal niets, afhankelijk van uw verzekerings- of leasemaatschappij. Raadpleeg voor de zekerheid de polisvoorwaarden van uw verzekering. We zetten de meest voorkomende voorwaarden hieronder op een rijtje:

WA verzekerd?
Autoruitschade wordt niet vergoed, de kosten zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvende prijsopgave. Met zoveel GlasGarage vestigingen is er gegarandeerd eentje in de buurt.

WA beperkt casco verzekerd?
Een ruitreparatie is in veel gevallen voor u als berijder gratis. Voor een ruitvervanging betaalt u meestal een eigen risico van een vooraf vastgesteld bedrag.

WA volledig casco verzekerd?
Een ruitreparatie is in veel gevallen voor u als berijder gratis. Een ruitvervanging is meestal gratis.

Hoe betaalt u voor ruitschade?
Bent u verzekerd voor ruitschade? Dan handelen wij alles meteen af met uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft niets voor te schieten of declareren. Wel zo handig toch! Wanneer u WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, ontvangt u een factuur die u kunt afrekenen bij de vestiging. Een sterretje kan in de meeste gevallen worden gerepareerd. In geval van een barst moet in veruit de meeste gevallen de ruit vervangen worden. Wanneer het een schade aan de achterruit of zijruit betreft is vervanging altijd noodzakelijk.

Direct een prijsopgave?

De specialisten van GlasGarage nemen graag een aantal vragen met u door om de prijs te bepalen. We vertellen u daarna exact wat het gaat kosten en of uw verzekerings- of leasemaatschappij de kosten dekt. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem contact met ons op, of maak direct een afspraak en kom langs in één van onze vestigingen. Met zoveel locaties is er gegarandeerd eentje in de buurt.

Niet alleen voor de prijs naar GlasGarage
GlasGarage helpt u weer snel veilig de weg op. Welke auto en wat voor schade u ook heeft.

24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
Bij spoedgevallen zijn we zijn ieder uur van de dag bereikbaar. Zo helpen we u altijd met een snelle (tijdelijke) oplossing.

Altijd in de buurt
Met ruim 90 vestigingen door heel Nederland zijn we altijd in de buurt. Van Appingedam tot Zierikzee.

Ook op locatie
Wilt u niet met schade de weg op? Wanneer het weer het toelaat en uw verzekerings- of leasemaatschappij akkoord geeft, repareren wij ook op locatie. GlasGarage staat voor de beste kwaliteit daarom adviseren wij dan ook om een reparatie óf vervanging in een geconditioneerde ruimte te laten plaatsvinden.

Alles geregeld
We regelen alles: ook het contact met uw verzekeraar of leasemaatschappij.

Perfect resultaat
Perfect resultaat is bij GlasGarage gegarandeerd. We gebruiken alleen ruiten en kitten die autofabrikanten zelf ook gebruiken.

Levenslange garantie
Daarbovenop krijgt u levenslange garantie op montagefouten.

Uw verzekering- of leasemaatschappij dekt autoruitschade
Uw voorruit moet worden gerepareerd

Vrijwel nooit reparatiekosten als u verzekerd bent.

Uw voorruit moet worden vervangen

Dit wordt meestal door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. U betaalt wel het eigen risico (zie polisvoorwaarden).

U bent niet verzekerd tegen autoruitschade
Uw voorruit moet worden gerepareerd

Voor een prijsopgave belt u gratis 0800-1246.

Uw voorruit moet worden vervangen

Het merk en model van uw auto zijn bepalend voor de kosten. Wilt u snel een prijsopgave? Bel dan 0800-1246

Veelgestelde vragen

Wat kost het om ruitschade te laten herstellen?

De kosten van ruitschadeherstel hangen af van verschillende factoren. Allereerst is het van belang om te weten of en hoe u verzekerd bent voor ruitschade. Daarnaast hangt het af van het soort ruitschade en welke ruit hersteld dient te worden. In onderstaand overzicht staan de meest voorkomende voorwaarden op een rijtje:

WA verzekerd WA beperkt casco WA volledig casco
Ruitschadeherstel wordt niet vergoed, de kosten zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij één van onze vestigingen voor een prijsopgave. Een ruitreparatie is in  veel gevallen gratis, voor een ruitvervanging betaalt u meestal een eigen risico van een vooraf vastgesteld bedrag. Een ruitreparatie is in veel  gevallen gratis, meestal is een ruitvervanging gratis.
Hoe betaal ik nadat het ruitherstel heeft plaatsgevonden?

Als u verzekerd bent voor ruitschade, handelen wij alles af met uw verzekeringsmaatschappij. Als u alleen WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, dan ontvangt u een factuur die u dient af te rekenen bij de vestiging.

Hoe ben ik verzekerd?

Een WA-verzekering, waarmee schade die u heeft veroorzaakt bij iemand anders vergoed wordt, is in Nederland voor elk motorvoertuig verplicht. Of u een aanvullende verzekering heeft, kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon of nakijken in uw verzekeringspapieren. De vestiging van uw keuze kan u helpen bij uw verzekeraar na te gaan in hoeverre ruitschadeherstel in uw geval wordt vergoed.

Weet waar u aan toe bent.

De specialisten van GlasGarage nemen een aantal vragen met u door. Dat kan telefonisch, kom langs of maak een afspraak. U verkrijgt op deze manier inzicht of de ruitschade in het algemeen gedekt wordt door uw verzekerings-/leasemaatschappij.