Bel ons: 0800-1246
GlasGarage Beoordelingen 9,3 / 10  - 5720 klanten
Repareren voorruit, monteur, autoruit, ruitschade, reparatie

Barst in uw voorruit

Heeft u een barst in uw voorruit? Laat hem zo snel mogelijk repareren of vervangen. Vul hieronder uw kenteken in en plan direct een afspraak. 

Dichtstbijzijnde vestigingen

Barst in uw voorruit

Een steentje op de voorruit: het kan zomaar gebeuren terwijl u onderweg bent. Gemiddeld krijgt u eens in de acht jaar met autoruitschade te maken. Bijna iedereen maakt het dus wel een keer mee. De schade kan zich beperken tot een ster, maar als deze ster uitscheurt en een barst wordt, is vervanging vaak noodzakelijk.

Wanneer vervang je een autoruit?

Heel simpel gezegd: je vervangt een voorruit als deze niet meer te repareren is. Dit kan komen doordat de schade te groot is om te repareren, de ruit verbrijzeld is of als de locatie van de schade het zicht belemmerd. Als vuistregel houden wij het volgende aan: is de schade groter dan een twee euromuntstuk? Dan moet de ruit vervangen worden.

Doorrijden met een beschadigde voorruit waarbij het zicht wordt belemmerd, is onveilig. Daarnaast geldt dat als een scheur is vertakt, de auto wordt afgekeurd bij de APK-keuring. Ook dan moet de voorruit dus vervangen worden.

Waar bestaat een autoruit uit?

Voor de veiligheid is een voorruit gemaakt van gelaagd glas dat bestaat uit twee glaslagen met daartussen een folielaag. Hierdoor zal een voorruit nooit volledig verbrijzelen. Als er een steentje op uw voorruit komt scheurt de ruit en ontstaat er een ster die vaak te repareren is. Maar als u hier te lang mee door blijft rijden kan deze ster uitscheuren.

Schade aan uw zijruit of achterruit wordt vaak veroorzaakt door inbraak, vandalisme of een ongeluk. Deze ruit scheurt niet, maar verbrijzelt in de meeste gevallen. Indien u schade aan uw zijruit of achterruit heeft, moet deze dan ook meestal worden vervangen.

Barst in uw voorruit?

Afhankelijk van hoe u verzekerd bent kan uw ruit kosteloos gerepareerd of vervangen worden. Bent u alleen WA verzekerd? Vraag dan direct een WA prijsopgave aan. 

Callcenter, GlasGarage, klantenservice, telefoniste, medewerker