Autoruitschade

Met ruim 90 vestigingen altijd dichtbij en 24/7 bereikbaar

Bel ons gratis button GlasGarageBel ons gratis GlasGarage

Autoruitschade

Heeft u autoruitschade? Dat is vervelend. Maar dan bent u bij autoruitspecialist GlasGarage wel aan het juiste adres. Bij ons geldt: repareren als het kan, vervangen als het moet. Onze deskundige specialisten beoordelen graag wat in uw geval van toepassing is.

Hoe ontstaat autoruitschade?

Ruitschade ontstaat vaak door plotselinge temperatuurverschillen (van warm naar koud, of andersom natuurlijk). Daarom scheurt een sterretje vaak uit tot een barst júist wanneer u op vakantie gaat. Dus gaat u naar de camping in Italië in de zomer? Of juist op wintersport naar Oostenrijk? Controleer uw ruiten dan goed. Maar ook opspattende stukjes asfalt of een steentje kunnen steenslag veroorzaken. Dat is vaak even schrikken! Bovendien kan stormachtig weer ook autoruitschade veroorzaken door rondvliegende takken bijvoorbeeld.

Kun je autoruitschade voorkomen?

Bij het voorkomen van autoruitschade is geluk absoluut nodig. Toch kunt u zich wat gewoontes aanleren waardoor u de kans op ruitschade verkleint. Houd bijvoorbeeld voldoende afstand op de auto voor u. De steentjes die opspatten door het profiel van degene voor u zijn vaak de boosdoener van autoruitschade. En zet de autoruitverwarming nooit in één keer te hoog om scheuren voor te zijn.

Autoruit reparatie: als het kan

Zit de ster of het barstje in de voorruit en is het kleiner dan een muntstuk van 2 euro? Dan kan de  schade vaak gerepareerd worden. Laat je voorruit dus niet barsten! Want een sterretje is zo veranderd in een barst. Bekijk autoruitreparatie voor meer informatie.

Autoruit vervangen: als het moet

Is de schade in de voorruit groter dan een 2 euro munt? Is een sterretje een flinke barst geworden? Of is de achterruit of zijruit beschadigd? Dan moet de ruit vervangen worden. Bekijk voorruit vervangen, achterruit vervangen of zijruit vervangen voor meer informatie.

Uw autoruitschade in goede handen

Bij GlasGarage werken uitsluitend vakmensen bij wie uw auto in goede handen is. Wat voor auto u ook heeft en hoe groot of klein de schade ook is. Onze vakmensen mogen zich alleen na een gedegen vakopleiding specialist noemen in het herstellen van autoruitschade.

Wat kost autoruitschade repareren?

Bij kosten leest u hoe wij de kosten voor autoruitschade reparatie berekenen en in welke situaties uw verzekering de schade vergoed.

Direct laten repareren?

Weer of geen weer, wij helpen u graag weer veilig op weg. Maak direct een afspraak in één van onze vestigingen. Met zoveel locaties is er gegarandeerd eentje in de buurt.

Niet alleen voor de prijs naar GlasGarage

GlasGarage helpt u weer snel veilig de weg op. Welke auto en wat voor schade u ook heeft.

24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
Bij spoedgevallen zijn we zijn ieder uur van de dag bereikbaar. Zo helpen we u altijd met een snelle (tijdelijke) oplossing.

Altijd in de buurt
Met ruim 90 vestigingen door heel Nederland zijn we altijd in de buurt. Van Appingedam tot Zierikzee.

Ook op locatie
Wilt u niet met schade de weg op? Wanneer het weer het toelaat en uw verzekerings- of leasemaatschappij akkoord geeft, repareren wij ook op locatie. GlasGarage staat voor de beste kwaliteit daarom adviseren wij dan ook om een reparatie óf vervanging in een geconditioneerde ruimte te laten plaatsvinden.

Alles geregeld
We regelen alles: ook het contact met uw verzekeraar of leasemaatschappij.

Perfect resultaat
En perfect resultaat is bij GlasGarage gegarandeerd. We gebruiken alleen ruiten en kitten die autofabrikanten zelf ook gebruiken.

Levenslange garantie
Daarbovenop krijgt u levenslange garantie op montagefouten.

Beoordeel uw autoruitschade en maak direct een afspraak

Wat voor auto u ook heeft, hoe klein of groot de schade ook is: GlasGarage helpt u snel en veilig weer op weg.

  • 24 uur per dag bereikbaar. Voor een snelle (tijdelijke) oplossing.
  • Altijd in de buurt. Ruim 90 vestigingen door heel Nederland.
  • Ook op locatie. Mits dit noodzakelijk is en uw verzekerings-/ leasemaatschappij akkoord geeft. Daarnaast moeten de weersomstandigheden dit toelaten.
  • Perfect resultaat. We gebruiken uitsluitend (OEM goedgekeurde) ruiten en kitten die de autofabrikanten zelf gebruiken en/of voorschrijven.
  • Alles geregeld. Wij regelen alles met uw verzekeraar.
  • Levenslange garantie op montagefouten.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet/mag een voorruit vervangen worden?

GlasGarage repareert wanneer het kan, vervangt als het moet. Een vuistregel is dat wanneer de schade van een ster of barstje kleiner is dan een muntstuk van twee euro, de schade gerepareerd kan worden. Een ster zo groot als een twee euromunt direct in het bestuurders gezichtsveld, is niet verplicht tot reparatie. Dezelfde ster elders op de ruit wel. Een ster of barst groter dan een muntstuk van twee euro is niet meer op te vullen met hars.

Hoe ben ik verzekerd voor autoruitschade?

Een WA-verzekering, waarmee schade die u heeft veroorzaakt bij iemand anders vergoed wordt, is in Nederland voor elk motorvoertuig verplicht. Of u een aanvullende verzekering heeft, kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij, tussenpersoon of nakijken in uw verzekeringspapieren. De vestiging van uw keuze kan u helpen bij uw verzekeraar na te gaan in hoeverre ruitschadeherstel in uw geval wordt vergoed.

Wat kost het om ruitschade te laten herstellen?

De kosten van ruitschadeherstel hangen af van verschillende factoren. Allereerst is het van belang om te weten of en hoe u verzekerd bent voor ruitschade. Daarnaast hangt het af van het soort ruitschade en welke ruit hersteld dient te worden.

Met ruim 90 vestigingen
Is GlasGarage altijd in uw buurt!

Landkaart vestigingen GlasGarage