Winterbanden
band sneeuw winterbanden

Winterbanden

De winter is in zicht, tijd voor winterbanden. Het is aan te raden zomerbanden en winterbanden tijdig te wisselen. Wanneer zomerse temperaturen hoger oplopen, is de winterband bij hogere snelheid en zwaardere belading namelijk niet meer veilig. De rubbersamenstelling van de banden is anders waardoor dit ten koste gaat van je remweg. In de winter geldt dit voor tegenovergestelde. Dan zijn de banden juist samengesteld voor temperaturen tot 5 graden.

Zijn er grote verschillen in winterbanden, in vergelijking tot vorig jaar? Nee. Maar over het algemeen kan je wel stellen dat winterbanden steeds beter worden in kwaliteit. Ook is de concurrentie groter.

Tegenwoordig is een goed alternatief tevens de 4 seizoenen-band. Een aantal A-merk banden komt hierbij goed uit de bus, en heel dicht in de buurt bij de prestaties van winterbanden. In Duitsland zijn banden geschikt voor winters weertype zelfs verplicht. Ook hiervoor mogen de 4 seizoenen-banden gebruikt worden. Deze type voldoet aan de juiste wetgeving.

Source: TrafficRadio