Bel ons: 0800-1246
GlasGarage Beoordelingen 9,3 / 10  - 5522 klanten
monteur, kalibreren, kalibratie, ADAS, rijhulpsystemen

Wat kost kalibreren?

Met het kalibreren van uw rijhulpsystemen zorgen we ervoor dat alle sensoren en camera’s in uw auto weer optimaal werken. Wat de kosten daarvan zijn en of uw verzekeraar dat vergoedt, leest u op deze pagina. 

Kalibreren rijhulpsystemen

Moderne auto’s hebben steeds meer high-tech rijhulpsystemen. Denk aan dynamic cruise control, grootlichtassistentie, voetgangersdetectie, afstandsmeters en rijbaansingaleringen. Veel van deze hulpsystemen werken met behulp van een camera die achter de voorruit is geplaatst. Deze camera wordt tijdelijk losgekoppeld als de voorruit wordt vervangen. Om ervoor te zorgen dat de camera na de vervanging weer optimaal zijn werk kan doen, moet deze gekalibreerd worden. De gecertificeerde experts van GlasGarage doen dit altijd op de manier waarop de fabrikant van de auto dat voorschrijft. Zo zorgen we ervoor dat uw rijhulpsystemen na een ruitvervanging weer optimaal werken en u weer veilig de weg op kunt.

Vergoedt uw verzekering het kalibreren? 

U verzekeraar of leasemaatschappij dekt autoruitschade

Als uw verzekeraar of leasemaatschappij autoruitschade vergoedt, betaalt u in de meeste gevallen geen kalibratiekosten. In uw polis- of leasevoorwaarden vindt u of u hier tegen verzekerd bent.

U bent niet verzekerd tegen autoruitschade

Indien u niet verzekerd bent tegen ruitschade, moet u in de meeste gevallen de kalibratiekosten zelf betalen. Hoeveel het kalibreren kost is van verschillende factoren afhankelijk. Vraag vrijblijvend een WA-prijsopgave aan door op de knop hieronder te drukken.

Maak een afspraak

Zoek een vestiging bij u in de buurt en maak direct online een afspraak.

GlasGarage, Google, vestiging, zoekresultaten, afspraak maken