Bel ons: 0800-1246
GlasGarage Beoordelingen 9,3 / 10  - 5522 klanten
Repareren voorruit, monteur, autoruit, ruitschade, reparatie

Wat kost een autoruit repareren?

Sterretje in uw voorruit? Wat kost het om dit te laten repareren? Helaas kunnen we u het antwoord op deze vraag niet zo 1, 2, 3 vertellen. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de prijs. Op deze pagina leest u hoe GlasGarage de prijs bepaalt.

Kosten autoruit reparatie

Wat zijn de kosten van een reparatie van uw autoruit? In de meeste gevallen betaalt u niets. Dit is wel afhankelijk van uw verzekerings- of leasemaatschappij. Raadpleeg voor de zekerheid de polisvoorwaarden van uw verzekering. We zetten de meest voorkomende voorwaarden hieronder op een rijtje:

Is sterreparatie mogelijk? 

Bij GlasGarage geldt: repareren als het kan, vervangen als het moet. Een voorruit kan soms gerepareerd worden. Hier hebben we een vuistregel voor. Is de ster of het barstje in de voorruit kleiner dan een muntstuk van 2 euro? Dan kan de schade vaak gerepareerd worden. Een achterruit of zijruit moet altijd vervangen worden bij schade. De exacte kosten zijn ook afhankelijk van het type autoruit. Hiervoor stellen onze specialisten u een aantal extra vragen. Heeft u bijvoorbeeld een auto met een verwarmbare voorruit? En is er sprake van gelaagde zijruiten? Dit heeft allemaal invloed op de totale kosten.

Hoe betaalt u voor ruitschade?

Bent u verzekerd voor ruitschade? Dan handelen wij alles meteen af met uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft niets voor te schieten of te declareren. Wel zo handig, toch? Lees hieronder de meest voorkomende verzekeringsvoorwaarden. Wanneer u WA verzekerd bent of een eigen risico moet betalen, ontvangt u een factuur die u kunt afrekenen bij de vestiging. Een sterretje kan in de meeste gevallen worden gerepareerd. In geval van een barst moet in veruit de meeste gevallen de ruit vervangen worden. Wanneer het een schade aan de achterruit of zijruit betreft is vervanging altijd noodzakelijk.

WA verzekerd

Autoruitschade wordt niet vergoed, de kosten zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvende prijsopgave. Met zoveel GlasGarage vestigingen is er gegarandeerd eentje in de buurt.

WA beperkt casco verzekerd

Een ruitreparatie is in veel gevallen voor u als berijder gratis. Voor een ruitvervanging betaalt u meestal een eigen risico van een vooraf vastgesteld bedrag.

WA volledig casco verzekerd

Een ruitreparatie is in veel gevallen voor u als berijder gratis. Een ruitvervanging is meestal gratis.

Prijsopgave aanvragen

De specialisten van GlasGarage nemen graag een aantal vragen met u door om de prijs te bepalen. We vertellen u daarna exact wat het gaat kosten en of uw verzekerings- of leasemaatschappij de kosten dekt. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem contact met ons op via de knoppen hieronder. 

Klant, balie, monteur, medewerker, garantie, garantiebewijs