Bel ons: 0800-1246
GlasGarage Beoordelingen 9,3 / 10  - 5522 klanten
Twee monteurs vervangen autoruit

Autoruit vervangen

Een barst of scheur in uw autoruit die niet meer te repareren is? GlasGarage vervangt uw autoruit snel en vakkundig. 

Dichtstbijzijnde vestigingen

Nieuwe autoruit plaatsen

Heeft u een grote barst in uw autoruit? Of ligt uw autoruit aan diggelen? Als reparatie van uw autoruit met harsinjectie niet meer mogelijk is, kunt u bij GlasGarage terecht om de volledige autoruit te laten vervangen. Snel vakkundig en met garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. 

Garantie en volledige ontzorging

Het kan de beste overkomen: een kapotte autoruit. Bij GlasGarage plaatsen wij uw nieuwe autoruit snel, vakkundig en met garantie. Het lijkt bijna alsof uw auto rechtstreeks uit de fabriek komt! Daarnaast nemen wij u alle financiële en administratieve zorgen uit handen en regelen wij alles met uw verzekeringsmaatschappij.

Autoruit vervangen door een erkend autoruitspecialist

GlasGarage is aangesloten bij FOCWA, een keurmerk dat garant staat voor kwaliteit. Wanneer u uw autoruit laat vervangen door een FOCWA erkend autoruitspecialist bent u verzekerd van een hechte en waterdichte lijmverbinding. Alle GlasGarage vestigingen werken met een hoogwaardig fabrieksorigineel lijmsysteem, zodat uw autoruit perfect op zijn plaats blijft.

GlasGarage’s werkwijze bij het vervangen van een autoruit

 • U maakt telefonisch of online een afspraak
  U maakt telefonisch of online een afspraak
 • U geeft uw schade en autogegevens door
  U geeft uw schade en autogegevens door
 • Wij zorgen ervoor dat we de juiste autoruit in huis hebben
  Wij zorgen ervoor dat we de juiste autoruit in huis hebben
 • Wij plaatsen een nieuwe autoruit
  Wij plaatsen een nieuwe autoruit
 • Het papierwerk handelen wij af met uw verzekering
  Het papierwerk handelen wij af met uw verzekering

Uw autoruit kapot? Dit zijn de mogelijkheden

Bij GlasGarage geldt: repareren als het kan en vervangen als het moet. Is de schade aan uw voorruit kleiner dan een 2 euro muntstuk? Dan kunnen we de schade repareren. Is de schade groter dan een 2 euro muntstuk? Dan vervangen we de ruit.

Kosten autoruit vervangen

De kosten voor het vervangen van een autoruit lopen uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van hoe u bent verzekerd, wat voor merk auto u heeft en wat voor type auto u heeft. Bekijk onze kostenpagina voor meer informatie. Bent u alleen WA verzekerd? Vraag dan direct een WA-prijsopgave aan.

Voorruit, achterruit of zijruit vervangen?

Alleen schade die kleiner is dan een 2 euro muntstuk kunnen we repareren. Is de schade groter dan een 2 euro muntstuk? Of heeft u schade aan uw zijruit of achterruit? Dan plaatsen we een nieuwe autoruit.

Kalibreren na vervangen autoruit

Veel moderne auto’s zijn uitgerust met rijhulpsystemen. Denk bijvoorbeeld aan rij- en parkeerassistentie. Deze ADAS rijhulpsystemen werken vaak dankzij een camera die achter de voorruit zit. Nadat uw voorruit is vervangen, moeten de camera’s en sensoren opnieuw gekalibreerd worden om weer optimaal te kunnen functioneren. Lees er meer over op onze kalibratiepagina.