ANWB: 10% meer files in 2016
File

file

Het aantal files is het afgelopen halfjaar met 10% toegenomen vergeleken met de eerste 6 maanden van 2015. We spraken met Edwin Gerritsen van de ANWB die ons wist te melden dat het voor een groot deel te wijten is aan de betere economische omstandigheden.

De verkeersdrukte tijdens de ochtendspits steeg het afgelopen half jaar met circa 5%. Overdag nam het aantal files in vergelijk met vorig jaar veel meer toe met ruim 20% terwijl de avondspits het afgelopen half jaar 12% meer files telde.De maand juni laat een groei zien van 2% vergeleken met 2015.

Uit de cijfers blijkt ook dat weggebruikers in de regio Amsterdam veel meer hinder ondervonden van de files terwijl rond Rotterdam de doorstroming sterk verbeterde. De langverwachte opening van de A4 tussen Delft en Schiedam in december 2015 en de verbreding van de A15 Europoort-Rotterdam leidde ertoe dat de filezwaarte met ruim 10% afnam.

Traffic Radio biedt uiteraard altijd 24/7 de actuele verkeersinformatie! Elke file-dag is het in de spits Rush Hour op Traffic Radio! Traffic Radio trakteert je in de ochtendspits en avondspits non-stop op de lekkerste muziek voor onderweg en de meeste actuele verkeersinformatie.

Source: Trafficradio