Alleen een dode hoek spiegel is niet meer voldoende.
dode hoek systeem

dode hoek systeem

Alleen een dode hoek spiegel is niet meer voldoende.

Zoals je wellicht weet is één van de meest voorkomende ongevalsoorzaken de dode hoek. Dit probleem maakt wereldwijd nog te veel slachtoffers. Een dode hoek detectie kan dit probleem uitbannen. Bij V-tron hebben ze een uniek dode hoek detectiesysteem ontwikkeld genaamd ‘Shield+’. Er zijn twee soorten systemen. Een die door fabrikanten zelf worden ontwikkeld, en daarnaast de after market systemen. Bij V-tron hebben ze bijvoorbeeld het dode hoek ongeval preventie systeem.

Alleen een dode hoek spiegel is niet meer voldoende. Helaas worden deze systemen nog niet standaard ingebouwd in nieuwe voertuigen. Je moet hier zelf voor betalen als extra optie. Dit is niet verplicht, kost wel een serieuze investering.

Vooral na schoolvakanties gebeuren er veel van dit soort ongelukken. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat er meer mensen op de weg zitten, en anderzijds te veel weggebruikers te weinig kennis hebben over de dode hoek van het voertuig. Naast schoolcampagnes vanuit basisscholen wordt er ook campagne gevoerd door onder andere Veilig Verkeer Nederland.

Source: TrafficRadio